21.1.10

New lens testing


Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak aku memiliki lens idaman aku nie setelah lama aku tengok lens nie kat kedai2 kamera sekitar KL. Nikkor 70-200mm VRII namanya dan boleh kata yang lens nie lebih sharp dan lebih cerah by 1 stop berbanding yang sebelumnya. Cuma ada sedikit masalah dari segi focal length bila shoot dalam jarak yang dekat. From 70-200mm turned to be around 65-135mm, tapi takde masalah bagi aku. So, semalam aku pergi lah buat simple outing around Stadhuys (lagi) untuk test lens nie dan overall, the performance is great. Target untuk outing nie pon takde dan aku hanya main PnS (Point-n-Shoot) jer. Anyway, nie lah die pengganti lens telephoto (70-300mm VR) yang aku jual haritu.


FAIZ GHAZALI
Principal Photographer
Faiz Ghazali Photography
Mobile : +6012 382 4382
Email : info@faizghazali.com
Blog : http://blog.faizghazali.com
Stock Photo : http://www.flickr.com/faizkecik


Faiz Ghazali | Create Your Badge

0 comments: